Maria inspireras av...
Maria inspireras av...
#116 Linda Björk - Att förebygga digitalt utanförskap med varm teknologi
/

I det här avsnittet så har jag bjudit in Linda Björk igen. Linda har varit gäst vid flera tillfällen och vi har tidigare samtalat om kognition, kognitionsstöd och välfärdsteknik.

Vi fortsätter på liknande tema här men utifrån ett lite annat perspektiv. Vad händer när du upplever digitalt utanförskap och inte kan hantera teknik? Socialt utanförskap och ofrivillig ensamhet växer i vårt samhälle och är en väldigt stor risk för psykisk ohälsa. Samtidigt så har vi en demografisk utmaning i Sverige att vi blir fler och fler som blir äldre och vår arbetskraft i form av händer kommer inte räcka till vårt behov av omsorg. Vi samtalar om att skapa social interaktion utan att användaren kan hantera teknik.

Linda presenterar Komp Pro, som är alldeles ny på marknaden, och visar funktionerna på plats.

Känn dig så varmt välkommen att inspireras💕

Jag blir glad och det betyder mycket för mig om du prenumererar på mina kanaler och vill sprida det här avsnittet så att fler kan få ta del av Lindas kloka tankar🙏

Linda har tidigare varit med i Maria inspireras av… I avsnitt #34 och #49 samtalar vi kognition och hur kognitionstöd kan hjälpa människor på olika sätt. I avsnitt #67 så samtalar vi om välfärdsteknik.

Vill du veta mer om mina webbutbildningar med Tecken som AKK (TAKK) så kan du läsa mer på www.MariposaAcademy.se🦋 

Vill du veta mer om mitt arbete med kommunikation och tillgänglighet kan du klicka in på min hemsida www.mariakraffthelgesson.se

Vill du titta på avsnittet så kan du se det här på min youtubekanal

Produktion Mebia AB