Maria inspireras av...
Maria inspireras av...
#17 Peter Svensson & Erica Spärrfeldt - Så möter svensk handboll nya målgrupper
/

I det här avsnittet får du träffa Peter Svensson och Erica Spärrfeldt. De arbetar med projektet Parahandboll i Svenska handbollsförbundet. Jag har tidigare träffat Ellen och Clara som tränar handboll tillsammans med ledaren Jessica och jag inspireras av svensk handboll som bjuder in alla till idrotten.

Peter och Erica berättar om hur svensk handboll utvecklas och arbetar med att skapa tillgänglighet så de som vill spela handboll kan göra det. De berättar om hur implementering av verksamheten sker och vikten av att både aktiva, ledare, domare och medarbetare får kunskap och blir involverade. Vi samtalar om vinsterna för alla med att använda alternativa kommunikationssätt och hur vägarna öppnas upp för fler och nya målgrupper. Du får dessutom som bonus en liten inblick i hur rullstolsrugby går till 🙂

Välkommen att låta dig inspireras!💕

I samma ämne kan du även ta del av avsnitt 13 där Ellen berättar om att hon blir stark av att röra på sig och i avsnitt 14 där Clara och Jessica berättar om glädjen med att träna och spela handboll med föreningen IK Sävehof.