Maria inspireras av...
Maria inspireras av...
#70 Lena Cervin - Rektorn som satsar på utbildning till alla och om tillgänglig lärmiljö
/

I det här avsnittet välkomnar jag Lena Cervin, rektor på Sanda Utbildningscentrum. Lena har stort fokus på att skapa tillgänglighet för alla i skolan. Kommunikationen är det viktigaste för att eleverna ska kunna ta del av undervisningen och Lena betonar kunskapsuppdraget som skolan ska ha fokus på.

Vi samtalar om vikten av att all personal får utbildas tillsammans och hur det leder till större förståelse för en kommunikativ miljö, nya kollegiala samtal och glädje i arbetet. Hon har också sett en stor professionsutveckling där medarbetarna känner att de är viktiga och kan göra skillnad när de tagit del av utbildning inom bland annat Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation (TAKK).

Känn dig så varmt välkommen att inspireras💕

Tycker du om det här avsnittet så får du gärna hjälpa till att sprida och dela så fler kan få ta del av Lenas kloka tankar och gärna också prenumerera på mina kanaler🙏

Jag kan tipsa om avsnitt #57 med Lenas medarbetare Lars-Johan Johnson & Therése Dahl som berättar mer konkret hur de skapar en kommunikativ miljö på skolan. 

Vill du titta på avsnittet så kan du se det här på min youtubekanal

Produktion Mebia AB