Maria inspireras av...
Maria inspireras av...
#111 Alfred Thunberg & Gunilla Thunberg - Att uttrycka åsikter och tankar med stöd av samtalsmatta
/

Nu fortsätter samtalet med Alfred Thunberg och hans mamma Gunilla Thunberg.

– Jag vill göra samtalsmatta, sa Alfred vid ett tidigare tillfälle och vi pratar om hur en samtalsmatta fungerar och vilket syfte den har. Visuellt stöd stöttar Alfred i kommunikationen även om han pratar också.

När samtalsmatta används så kan en persons åsikter och tankar komma fram på ett helt annat sätt än om vi bara pratar om det och för Alfreds del kunde han berätta vad han oroade sig för vid vissa tidpunkter i livet. Du får höra om flera fina exempel och även om hur Alfreds språkutveckling har sett ut.

Jag har delat upp samtalet med Alfred och Gunilla och det här är det andra av två avsnitt. I första avsnittet berättade Alfred vad han gör på dagarna och vi tittade också på hans kommunikationspass. Ta gärna del av det avsnittet också för att få en helhet.

Känn dig så varmt välkommen att inspireras!

Jag blir glad och det betyder mycket för mig om du prenumererar på mina kanaler och vill sprida det här avsnittet så att fler kan få ta del av Alfred och Gunillas erfarenheter och kloka tankar.

Jag vill tipsa om avsnitt #91 där Gunilla har varit gäst tidigare. Gunilla har varit aktiv inom AKK-området i många år och har stor erfarenhet och koll på utvecklingen av AKK både i Sverige och internationellt arbete. I avsnitt 91 pratar hon om forskning och just historik om AKK och kommunikationsstöd. 

Vill du veta mer om mina webbutbildningar med Tecken som AKK (TAKK) så kan du läsa mer på www.MariposaAcademy.se🦋 

Vill du veta mer om mitt arbete med kommunikation och tillgänglighet kan du klicka in på min hemsida www.mariakraffthelgesson.se

Vill du titta på avsnittet så kan du se det här på min youtubekanal

Produktion Mebia AB