Maria inspireras av...
Maria inspireras av...
#112 Ulf Jederlund - Musik och språk samt samspelet mellan människor
/

I det här avsnittet har jag bjudit in Ulf Jederlund. Ulf arbetar på specialpedagogiska institutionen där han forskar och utbildar om musik och språkutveckling utifrån olika dimensioner.

Vi samtalar om finliret av hur kommunikation fungerar utan verbalt språk och vad som påverkar samspelet mellan människor. Musik påverkar oss alla på olika sätt beroende på var du som människa befinner dig just då.

Ulf har skrivit boken Musik och språk och vi diskuterar hur bokens innehåll har utvecklats till att nu innehålla mer forskningsrelaterat material och vilket värde det ger till arbetet med musikterapi. Du får även höra om ett utbytesprojekt i Bolivia där både jag och Ulf var deltagare i.

Det här avsnittet spelas in på Nordiska folkhögskolan i Kungälv i samband med en konferens om musikterapi och firandet av 50 år för Förbundet för musikterapi i Sverige.

Känn dig så varmt välkommen att inspireras!

Jag blir glad och det betyder mycket för mig om du prenumererar på mina kanaler och vill sprida det här avsnittet så att fler kan få ta del av Ulfs kloka tankar.

Jag vill tipsa om avsnitt 63 med Sofia Thoresdotter. Avsnittet har också musikterapi som tema och vi pratar om hur du kan få nya perspektiv med psykodrama och musikterapi.

Vill du veta mer om mina webbutbildningar med Tecken som AKK (TAKK) så kan du läsa mer på www.MariposaAcademy.se🦋 

Vill du veta mer om mitt arbete med kommunikation och tillgänglighet kan du klicka in på min hemsida www.mariakraffthelgesson.se

Vill du titta på avsnittet så kan du se det här på min youtubekanal

Produktion Mebia AB