Maria inspireras av...
Maria inspireras av...
#113 Åsa Ekman - Hur omsätter vi barnets rättigheter och barnkonventionen till konkret handling?
/

I det här avsnittet har jag bjudit in Åsa Ekman. Åsa föreläser, utbildar och processleder om barns rättigheter. Vilka är egentligen barnets rättigheter och hur kan vi omsätta de här fina orden i barnkonventionen till konkret handling?

Vi samtalar om vad som hände när barnkonventionen blev lag och på vilket sätt får barnets rättigheter plats i samhället. Åsa ger också tips på vilka små och större steg du kan göra direkt för att skapa bättre förutsättningar och leva upp till barnkonventionen. Åsa har ett stort engagemang för detta viktiga ämne och det här är ett samtal där du får stor insyn och kunskap även på övergripande plan om mänskliga rättigheter.

Känn dig så varmt välkommen att inspireras!

Jag blir glad och det betyder mycket för mig om du prenumererar på mina kanaler och vill sprida det här avsnittet så att fler kan få ta del av Åsas kloka tankar.

Vill du veta mer om detta intressanta och viktiga ämne så kan du lyssna på podden Barnrättssnack som Åsa driver tillsammans med Linus Torgeby.

Vill du veta mer om mina webbutbildningar med Tecken som AKK (TAKK) så kan du läsa mer på www.MariposaAcademy.se🦋 

Vill du veta mer om mitt arbete med kommunikation och tillgänglighet kan du klicka in på min hemsida www.mariakraffthelgesson.se

Vill du titta på avsnittet så kan du se det här på min youtubekanal

Produktion Mebia AB